Kerintingkan Rambut Menggunakan Coca Cola

Assalamualaikum wbt.

Hakikatnya bahawa Coca Cola untuk diminum. Tapi sebenarnya minuman Coca Cola @ Coke ni multi purpose tau! Jamban pun boleh jadi bersih kalau guna Coke. Hahaha.. Macam-macam..  Abah aku suka minum Coke sampai aku jadi risau. Kandungan gula dalam Coke ni kan tinggi?

Ok, ni bukan cerita pasal abah tau. Tapi, kalau korang jenis nak save budjet tapi nak rambut kerinting, gunalah Coke !

Asalnya, seorang model bernama Suki Waterhouse telah membuat hack kecantikan ini dah telah dicuba oleh seorang blogger. Hahha ! Habislah diabetes rambut dia..


Caranya mudah. Rendam je rambut lurus korang dalam Coke. Biar sampai kering dan basuh. Lepas tu keringkan rambut. Taraaaa ! Dah kerinting ke belum rambut tu??????????

Oklah, hakakkk kena diarrhea harini. Mood kelaut jadinya. Semoga bermanfaat ye?

Cheers,
Tunsha

2 comments:

  1. Replies
    1. Rambut aku dah curly dengan seeloknya, tak payah buat. Lalalalalalala

      Delete

Powered by Blogger.