SINOPSIS DRAMA SHHH... I LOVE YOU (AKASIA TV3)

SINOPSIS DRAMA SHHH... I LOVE YOU (AKASIA TV3) - Semalam baru perasan drama Akasia dah bertukar. Mama aku memang hantu drama pukul 7malam. Dari dulu lagi. Walaupun dia cakap cerita tu boring, tapi dia follow jugak sampai habis.

Drama terbaru yang ditayangkan adalah berjudul Shhh... I Love You, karya Farisya Natasha. Agak-agak rating cerita ni naik tak? Sebab aku tengok plot cerita macam menarik je. Jom layan sinopsis :)


JUDUL : SHH... I LOVE YOU
HARI / MASA : Isnin-Khamis, 6.58 petang
SIARAN : Slot Akasia TV3
PENULIS NOVEL : Farisya Natasha
PENGARAH : Nizam Zakaria
TERBITAN : Primeworks Studios Sdn Bhd
PELAKON : Gambit Saifullah, Elvina Mohamad, Hafreez Adam, Bella Nazari, Tash Yong, Aien Zahalan, Hani Nazrina, Nafiez Zaidi, Fikhree Bakar, Adeline Tsen, Nafiez Zaidi, Leeza Zain, Kamsani Ismail

SINOPSIS
Ketika berusia 10 tahun, Nadia telah disahkan menghidap Miokarditis atau keradangan otot jantung. 5 tahun berlalu, keadaan jantung Nadia semakin merosot dan gagal mengepam darah. Bukan itu saja, Nadia juga mengalami bengkak yang teruk.

Untuk menyelamatkannya, Nadia perlu menjalani pemindahan jantung. Buat sementara, Nadia terpaksa menggunakan jantung mekanikal sehinggalah usianya 18 tahun. Rezeki buat Nadia apabila ada seorang penderma ingin mendermakan jantungnya kepada Nadia. Walaubagaimanapun, penderma itu meminta untuk dirahsiakan namanya.

Rupa-rupanya, jantung itu adalah kepunyaan Sumayyah, iaitu bekas tunang suaminya, Aidan. Apakah kemelut yang akan melanda setelah rahsia itu terbongkar? Jom layan Shhh... I Love You ! di TV3 :)

1 comment:

  1. Tadi ada member cerita pasal ni kat opis..macam best aje.
    Kalau sempat sampai rumah...akak layanzz

    ReplyDelete

Powered by Blogger.