KEBAIKAN DAN KEBURUKAN BAKING SODA PADA WAJAH

2:28 PM
KEBAIKAN DAN KEBURUKAN BAKING SODA PADA WAJAH - Korang pernah tenyeh baking soda kat muka korang? Aku pernah la cuba sekali, pedih gila muka aku, terus tak teringin nak guna. Effect padai baking soda pada muka memang best, tapi mungkin tak serasi dengan kulit muka aku

Baking soda ni mudah didapati dan ianya digunakan sebagai home remedies di rumah. Sungguhpun begitu, ada yang tak tahan dengan baking soda ni tau. Kalau korang nak cuba, buat sedikit pes baking soda, dan sapu dileher. Kalau ada rasa panas-panas tu maksudnya tak sesuai lettew. Jangan gatal teruskan pemakaian pulak.


KEBAIKAN BAKING SODA
Kebaikan baking soda pula, ia bertindak sebagai pembersih secara cepat. Selain tu, kalau muka korang ada masalah jerawat, pun boleh tempek baking soda ni. Jerawat boleh cepat kecut.

KESAN SAMPINGAN BAKING SODA
Baking soda adalah kelompok garam bersifat alkali, kasar dan menghakis. Elemen pada baking soda ni tak sesuai untuk kulit sensitif. Ianya akan menyakibatkan iritasi, kemerahan, bengkak dan kesakitan.

Jangan gunakan baking soda secara berlebihan. Nanti muka korang bukan putih dan cantik, malah makin hitam lebam dan buruk. Ewww.. Bukan itu saja, keburukan menggunakan baking soda secara berlebihan akan mengakibatkan lapisan kulit wajah korang rosak dan menjadikannya kering.

Sekian.

No comments:

Powered by Blogger.