Lazada Malaysia

Laman Web Pencarian Bilik Sewa Di Hidup.My

9:11 AM

Assalamualaikum wbt. Ramai yang tak mampu nak cari rumah sewa sendiri termasuk aku. Seriously, harga rumah tersangatlah mahal. Oleh itu, kebanyakan dari kita yang kurang kemampuan ni lebih selesa cari bilik sewa je kan sementara nak buat saving cari rumah sendiri? Tapi bila cari bilik sewa pulak kadang2 tak ngam denganpenyewa @ tuan rumah. Ada orang tak selesa dengan perokok, dan sebagainya.


Perkenalkan laman web Hidup.my ! Ianya ditubuhkan pada Oktober lepas dan sememangnya tidak diuar-uarkan melalui media atau televisyen. Dengan Hidup.my, korang semua tak perlu risau dengan semua tu tau! Sebab korang boleh pilih housemate yang bagaimana korang mahukan! Betul, tak tipu! Hidup.my membantu pengguna di luar untuk mencari bilik sewa mengikut kehendak masing2. 

Tujuan laman web ini dibina adalah kerana ingin membantu lebih ramai pengguna di luar untuk mencari rumah sewa sekitar Lembah Klang & lain-lain kawasan. Boleh je korang search di Facebook atau Mudah.my untuk mencari bilik sewa tapi laman-laman tersebut bukanlah laman weh khusus untuk pencarian bilik sewa.

Hidup.my adalah laman web khusus untuk mencari bilik sewa.



Dalam laman web Hidup.my jugak, korang boleh search dua option iaitu :

  • People looking for a room
  • People looking for a tenant (penyewa)
Mesra pengguna kan laman web ni? Bukan itu je tau, laman web ni mobile-friendly ! Tak perlulah susah2 nak download apa-apa application pun.

Hidup.my sebenarnya ingin membantu golongan pelajar ataupun eksekutif muda yang baru memulakan pekerjaan di kota. Price Range paling maksimum pun mereka hanya letak sekitar RM2000 saja untuk menyewa. Ada yang murah, jangan risau! Search saja pada option yang disediakan.

So kalau korang nak cari bilik sewa, sila layari laman web http://hidup.my/ .

Sekian.

You Might Also Like

5 cayang gojesss !

  1. Yup.kan bgus ada laman web gini..

    Aku dulu bkan main susah cari bilik nk sewa..

    ReplyDelete
  2. Wahhh senang lah sekarang dengan adanya apps ni..tak payah susah2 gi mencari.
    Untung untuk yang mencari rumah sewa

    ReplyDelete
  3. DA TRY ARITU TP AREA YG SY CARI TU X BYK SGT

    ReplyDelete
  4. Bagi yang bujang atau baru kahwin belum ada anak ok la kan.. duduk bilik sewa. Sekarang ni tak payah nak buka mudah dah.. aplikasi banyak boleh install

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.