SINOPSIS KALIFORNIA (1993) : PEMBUNUH BERSIRI YANG PSIKO

SINOPSIS KALIFORNIA (1993) : PEMBUNUH BERSIRI YANG PSIKO - Assalamualaikum wbt. Aku ni jarang la jugak nak layan citer omputeh lama-lama ni kecuali kalau pelakon dia macam comel ke macam ensem ke, barulah ada hati nak tengok.

Selalu layan cerita yang ada Bruce Willis je. By the way, aritu aku sempat tengok cerita Kalifornia. Lama cerita ni, Brad Pitt pun masa ni macam tak ensem je, serabai. Filem ni released pada 1993, which that time aku baru berumur 3 tahun !


JUDUL : KALIFORNIA (1993)
PENGARAH : Dominic Sena
GENRE : Jenayah, Drama, Aksi
PELAKON : Brad Pitt, Juliette Lewis, David Duchovny & Michelle Forbes

SINOPSIS
Brian Kessler (David Duchovny), adalah seorang wartawan penyelidikan tentang pembunuh bersiri dan mempunyai seorang teman wanita bernama Carrie Laughlin (Michelle Forbes), yang merupakan seorang jurugambar. Mereka berdua ditugaskan untuk membuat penyilidikan tentang lokasi pembunuhan di California.

Sementara itu, seorang banduan psiko yang telah dibebaskan dari penjara iaitu Early Grayce (Brad Pitt), telah kehilangan pekerjaan. Disamping itu, dia memiliki seorang teman wanita yang bersifat kebudak-budakan, Adele Corners (Juliette Lewis).


Pasangan wartawan tadi berjumpa dengan Early dan mereka berkongsi kenderaan ke California. Tanpa Brian dan Carrie sedar, yang bersama mereka adalah seorang pembunuh. Sepanjang perjalanan, Early telah membunuh sekurang-kurangnya 4 orang.

************************************************

REVIEW
Bagi aku, filem ni memang menarik dan takdelah macam thrill sangat. Cuma tak puas hati dengan klimaks cerita je. Especially bila girlfriend si Early ni mati. Aku suka watak dia yang manja-manja comel-comel tu.

Sekian.

1 comment:

Powered by Blogger.