GAMBAR BULAN ALA 'SUPER MOON' DI BUKIT SAGA

GAMBAR BULAN ALA 'SUPER MOON' DI BUKIT SAGA - Assalamualaikum wbt. Semalam adik-adik termasuk adik ipar aku excited nak tengok Super Moon tapi sayangnya tak kelihatan sebab cuaca mendung dan hujan tak sudah. Maka kecewalah muka masing-masing especially Lia.

Nak tunggu Super Moon ni kena tunggu 18 tahun lagi. Perghhhh....... lama weyyyy! Lagilah kecewa adik aku yang seorang itu.

Tadi aku pergi makan atas Bukit Saga. Lepak dalam kereta je pun. Then nak balik laa alkisahnya. Dalam perjalanan nak balik tu nampak budak-budak dengan mak budak pakat tengok langit. Aku pun join laaa tengok. Subhanallah ! Cantik sangat bulan atas langit malam ni.


Aku tak pasti la kalau itu Super Moon ke Sailormoon ke hape sebab bulan tu nampak terang dan lebih besar dari saiz biasa. Aku pulak yang terlebih excited, so ajak jugaklah tuan suami pergi area-area bukit tu sebab nak tangkap gambar. Gigih tau ! Tapi guna kamera henpon jela pon. Takde kemampuan nak pakai kamera mahal-mahal lagi. Hihi!

Cantik kan? Siapa dah tengok Super Moon semalam?

2 comments:

  1. cantik...

    sy pun tak sempat tengok supermoon semalam. dan hari ni nampak bulan bulat elok terang di kala hujan renyai2.

    Subhanallah :)

    ReplyDelete
  2. dari BUkit Saga mesti nampak lagi clear kan... wah ! tak tengok pun hari tu.. tdow awal, unwell ! T_T

    ReplyDelete

Powered by Blogger.