Lazada Malaysia

6 Kesalahan Jalanraya Yang Akan Dibawa Ke Mahkamah

4:12 AM


Wah... sekarang ni jangan main2 uolssss.... Korang takkan kena saman dah kalau lakukan kesalahan trafik... Tapi akan terus didakwa di mahkamah -- huhu ! That's why rasa macam malasnyeeeeeeeeee nak driving.... well... hakakkk memang fobia driving... Baru tekan minyak dah terbayang excident... Ada hati sangat nak bawak kereta....

So, berbalik pada cerita tadi.. JPJ dah cadangkan... Ada 6 kesalahan yang akan buat korang naik mahkamah dengan senang hati... ^^~

🔎 Gagal mematuhi lampu isyarat
🔎 Memotong di dua garisan berkembar
🔎 Memandu di lorong kecemasan
🔎 Memotong barisan
🔎 Menggunakan telefon bimbit semasa memandu
🔎 Tidak memakai tali pinggang keledar dan tidak memakai topi keledar

Walaupun tak bawak kereta, hakakkk tetap rasa seram uolsss.... Sebab yang terakhir tu hakakkk selalu buat.... Bila pakai tali pinggang je sesak nafas :( Ada excuse tak? Haha... Rasa nak cheer2 dulu laaa...

You Might Also Like

1 cayang gojesss !

  1. gulp...semoga dapat elak kesalahan lalulintas ini

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.