Lazada Malaysia

Kalau Nak Berhutang, Jangan Berurusniaga !

6:52 AM

hutang 1

KALAU NAK BERHUTANG, JANGAN BERURUSNIAGA | Assalamualaikum wbt. Memang antara kita jenis suka berhutang walaupun secara hakikatnya memang susah nak laksanakan hutang tu... Well, nak beli kereta ke rumah ke, perlu berhutang jugak... Kalau tak bergelandanganlah kau di merata tempat..
.
.
Emmm.... bila kau janji nak ambil barang dengan seseorang, secara (COD - cash on delivery), kau perlulah bayar... Namapun CASH.... Tapi ini tidak, barang kau ambik, kau jual tapi kau tak bayar... Yang susah, orang lain...

cats

Abah seorang peniag/stokis Tamar Cocoa, tapi inilah yang dia hadapi sekarang.. Hmm... kami bukanlah orang senang... yang dah berjanji tu kenapa tidak kotakan janji... RM400 je katanya.... Ingat RM400 je tu turun dari langit & sampai ke abah ke macam mana?? *sentap tau*

012

Ini lagi laaa best.... dah buat kerja, diamkan je... Abah pulak yang kena cari... Lepas tu sewenangnya kata guna duit tu untuk bayar yuran sekolah anak....  Rasanya kalau abah tak cari dia, dia cari abah?? Rasanya dia lupa terus kot....

Kesian abah :( Untuk semua.... Kalau rasa nak berhutang, sebaiknya bayar... kalau tak, jangan berurusniaga... Ini bukan kisah dengan abah je, siapa2 pun.......

Seorang Gadis Marhaenis,
-Tunsha-

You Might Also Like

2 cayang gojesss !

  1. Memang pernah dapat customer camtu.. Tapi sbb biasa berurusniaga, memang tak layan orang camtu..

    ReplyDelete
  2. rasa2 la kan, anak tu belajar dengan duit berkat ke tak? hurmm nak berhutang pun, bagi tahu la dan bayarlah, sian ke orang lain sama..hurmm sabar jer la

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.