Lazada Malaysia

LORI VICO TERBALIK, ORANG RAMAI PAKAT 'MENCURI' !

5:17 PM

12802924 10208522507757548 9092707580886833908 n

Assalamualaikum wbt!

Aku tertarik dengan satu post ni dimana tentang lori Vico terbalik.. Yang menyedihkan, orang2 di sekitar bukannya obses nak menyelamatkan, tetapi lebih obses mengutip/merompak/mencuri Vico tersebut tanpa izin...

Mungkin beranggapan yang pemandu boleh claim insurans tapi untuk pengetahuan, barang kering seperti ini, tak boleh claim insuran ye.. Sebab masih elok...

12832387 10208522679961853 2551907463644952871 n

Bila lori babi tergolek... Semua pakat lari dengan alasan haram... Tapi ambil hak orang tanpa izin bukankah jadi darah daging yang haram jugak...?? Kalau terdesakkkkkkkkk sangat itu Tuhan Maha Tahu... ini tapi?? Sedihlahhh pakcik makcik pun terlibat sama dalam kes 'merompak' Vico ni... Yang kena tanggung tuan pemandu tau !

2

Bukan tiada yang menghalang... tapi mereka tetap tegar mengutip Vico yang bersepah2 tu.... Polis pun dah melarang tapi sebab mereka2 ni tak gentar, maka mereka langgar je... haihhh.... Sedih tau... ini namanya ambik kesempatan diatas kesusahan orang lain !

Apapun aku tertarik jugak dengan satu komen ni :

1

Moralnya, tepuk dada tanya diri sendiri... kalau benda percuma seperti Vico pun kita bergasak untuk mencuri... Agaknya kalau yang kena offer beribu juta oleh Sang Dajjal, mampu tak kita mengelak?? 

krikkk..... krikkk.... krikkk....

-Tunsha-

UPDATE

You Might Also Like

2 cayang gojesss !

  1. kalau tuan lori suruh ambil lain la kan...

    ReplyDelete
  2. hmm...agaknya kalau van bawa duit yang terbalik..macam mana?

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.