Lazada Malaysia

AWAS !! Jangan Letak 10 Benda Ini Dalam 'Microwave' !!

11:57 AM

microwave

JANGAN LETAK 10 BENDA INI DALAM MICROWAVE | Sebenarnya bila cakap pasal microwave, aku masih ingat waktu dapur takde gas dulu... Actually ada je spare tapi sebab aku tak larat nak angkat, so kaedahnya aku masak kari dalam microwave....

Jadi ke kari tu?

Of coz la jadi tapi hakikatnya berpeluh jugaklaaa aku dok bukak tutup bukak tutup microwave tu.... Aku pulak kalau buat kari bukannya reti campak2... kena step by step... tumis bawang... tumis rempah..... masuk ikan.... santan... bla bla blaa.... comot habis microwave mak aku ! weee....

Tapi tahukah korang, ada benda yang tak boleh suka suki masukkan dalam mirowave??  Baca ni : AWAS !! JANGAN LETAK 10 BENDA NI DALAM MICROWAVE !!

Aku dah baca ni baru tahu sebenarnya.... Maklumlahhh asal boleh jeeeeeee..... Dulu segala macam aku letak dalam microwave tanpa berfikir apa akibatnya..... Semoga bermanfaat ye !

-Tunsha-

You Might Also Like

1 cayang gojesss !

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.